Arthur C Clarke är död!

ClarkeSir Arthur C Clarke dog tidigt idag på ett sjukhus i Sri Lanka, där han bodde sen 1956. Han var SciFi författare, framtidsvisionär, en utmärkt vetenskapsman och var adlad. Han är kanske mest känd för ’2001-ett rymdäventyr’ som regisserades av Stanley Kubrick. Vad inte alla vet är att han också kom på dom geostationära kommunikationssatelliterna redan 1945. Han deltog också i den tidiga utvecklingen av radar när han låg i RAF under WW2. Hans vetenskapliga bakgrund gjorde att hans framtidsvisioner troliga, i många fall verkliga. Han förutsåg många teknologiska framsteg som tex rymdstationer, månlandningar med ett moderskepp och en landningsmodul, mobiltelefoner och Internet.
En annan av hans böcker kan komma att bli film: ‘Möte med Rama’, en definitiv favorit. I flera intervjuer, har skådespelaren Morgan Freeman sagt sig vilja producera filmen och själv spela en roll i den.
Bland Clarkes arv till världen märks också hans tre lagar:

1: “When a distinguished but elderly scientist states that something is possible, he is almost certainly right. When he states that something is impossible, he is very probably wrong.”
2: “The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them into the impossible.”
3: “Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.”

Hur rätt som helst.

About the Author

This is info about me. So far.

Leave a Reply

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>