:-) fyller 25 år!

smileyFör 25 år sedan föreslog professor Scott E. Fahlman på Carnegie Mellon university att man kunde använda den numera välkända teckenkombinationen för att markera ett skämt i ett textmeddelande. Denna första smiley skickade han 11:44 1982-09-19 med bruksanvisningen “read it sideways”. Sen dess har dessa emoticons utvecklats och förökat sig. Nu är det en självklarhet att ett chatprogram ska begripa tecknen och automatiskt byta ut dom mot en bild av, ja samma figur. Så här: :-) . Och i processen blivit rund, gul och rättvänd. Då har vår Emoticon smält samman med Smileyn, som fanns redan tidigare.

About the Author

This is info about me. So far.

Leave a Reply

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>